Dostupno

Ulje podlanka, 250 ml

Hladno prešano ulje podlanka

76,28 HRK

Sljedeći proizvod:

Ulje maka, 250 ml

Prethodni proizvod:

Suncokretovo ulje, 500 ml
Više informacija
Više informacija

Ovo ulje još je jedan proizvod kojeg Vučemilovići proizvode u Ivanovcu, selu pored Osijeka. Ima vrlo upečatljiv miris i slatkast okus. Ulje lana se smatra visokovrijednom namirnicom, a za podlanak se tvrdi da je "poboljšana verzija lana". Latinski naziv podlanka je Camelina sativa, najbolji naziv su mu dali Englezi "gold of pleasure". Prati Europljane već 5 tisućljeća a zadnjih nekoliko godina doživljava brz rast popularnosti.

Prikladno je za kuhanje, ne koristi se prilikom prženja i ugodnog je bademastog okusa. izvrsno je salatno ulje, divno se kombinira s mozzarellom i rajčicom ili u ljetnom hladnom cous-cousu. Njegov okus i veća stabilnost razlog je što su u zemljama poput Francuske uvelike počeli mijenjati laneno ulje uljem sjetvenog podlanka.

Prirodan je izvor esencijalnih masnih kiselina a pored toga ulje podlanka ima i druge karakteristike blagotvorne za ljudsko zdravlje:

- snižava loš kolesterol
- čuva srce i krvožilni sustav
- učinkovito kod reumatskog artritisa
- odlično za njegu kože (djelotvorno kod psorijaze) i kose.

Ulje podlanka, odnosno ulje boljeg lana doslovce je i hrana i lijek, njegovoj popularnosti pridonijela je doktorica kemije i fizike Jochanne Budwig. Ova je njemačka znanstvenica dokazala kako se višestruko nezasićene masne kiseline (omega-3 i omega-6) u kombinaciji s kvalitetnim bjelančevinama suprotstavljaju nakupljenim toksičnim tvarima u organizmu. To je ključ obrane i oporavka i kod najtežih oboljenja.

Na osnovu svojih dugogodišnjih istraživanja postavila je pravila uljno-proteinske prehrane, čija je svrha stvaranje uvjeta da se omega-3 iz kiseline topive u uljima promijeni u kiselinu topivu u vodi. Na taj se način stanica čovjekova organizma vraća u stanje energetske ravnoteže, odnosno u zdravo stanje. Dobitnu kombinaciju čine dobro ulje i dobri proteini. Dr Budwig našla ih je u sjemenkama lana, lanenom ulju i svježem kravljem siru, a mi nestabilno i oksidaciji sklono ulje lana zamjenjujemo uljem podlanka (bolji lan!)

Kroz nekoliko klikova ovo ulje može postati dio i vaše kuhinje.

Trošak dostave je uračunat u cijenu proizvoda

Kategorija popusta
1
Napišite vlastitu recenziju
Samo registrirani korisnici mogu recenzirati. Molimo prijavite se ili napravite profil
Slava Yurthev Copyright
To Top