Dostupno

Organsko ulje uljane repice, 500 ml

32,40 HRK

Prethodni proizvod:

Konopljin set
Više informacija
Više informacija

U sitnim okruglim sjemenkama uljane repice nalazi se do 40% ulja zlatno žute boje, specifičnog okusa i visoke nutritivne vrijednosti. U repičinom ulju je prisutan idealan omjer esencijalnih masnih kiselina omega-3 i omega-6 (1:2).

Repičino ulje ima visoku termičku stabilnost i održivost tj. otpornost prema oksidacijskom kvarenju zbog visokog udjela oleinske masne kiseline (51-75%) i većeg udjela gama tokoferola (prirodni antioksidans).
Jedno je od najbogatijih ulja kada su filosteroli u pitanju, znanstvena istraživanja utvrđuju količinu 4500-11300 mg/kg ulja. Prema Europskoj agenciji za sigurnost hrane (EFSA) i prema njezinim propisima o nutritivnim i znanstvenim tvrdnjama, dopušteno je na prehrambene proizvode naznačiti preporuku o pozitivnom učinku konzumacije fitosterola 3 g/dan za snižavanje razine LDL kolesterola u krvi.
Repičino ulje ima visok udio fenolnih spojeva, u hladno prešanom ulju najviše su prisutni sinapinska kiselina i kanolol, istraživanja pokazuju njihova antioksidacijska, antikancerogena i antimutagena svojstva.

Hladno prešano repičino ulje zbog dobrog omjera masnih kiselina i visokog udjela fitosterola (dominira beta fitosterol) ima pozitivan utjecaj na kardiovaskularno zdravlje, pretilost, dijabetes tipa II. Najbolje se koristi kao salatno ulje te se dodaje u hladna i gotova jela, ali i za kratko prženje hrane. Kroz nekoliko klikova može biti dio vaše kuhinje.

Kategorija popusta
1
Napišite vlastitu recenziju
Samo registrirani korisnici mogu recenzirati. Molimo prijavite se ili napravite profil
Slava Yurthev Copyright
To Top