Ova stranica u okviru pružanja usluga koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se korištenjem kolačića. Dodatne informacije, uključujući informacije o uklanjanju i isključivanju kolačića možete naći ovdje
Štrukli s bundevom i sirom

Gledajući sastojke koje ćemo koristiti, štrukli su vrlo jednostavno jelo, a posebnim ga čine svježe vučeno tijesto, kremasti sirni nadjev i način pripreme. Mi smo u naše štrukle dodali sastojke s naših područja te ih učinili malo neobičnijima.
Popis potrebnih namirnica za 4 osobe:
- 250 g glatkog brašna (tijesto)
- 2 g soli (tijesto)
- 1 dcl suncokretovog ulja (tijesto)
- 5 dcl mlake vode (tijesto)
- 200 g naribane bundeve
- 150 g svježeg kravljeg sira
- 50 g organskih chia sjemenki
- 50 g bagremovog eko meda
- 2 kisela vrhnja
- 3 dcl vrhnja za kuhanje
- 50 g maslaca od sjemenki bundeve
- 1 jaje
- 2 g soli
- 30 g sušenih bučinih sjemenki
Priprema:
Od sastojaka za tijesto, odnosno brašna, soli, ulja te mlake vode napravite jednolično, glatko, mekano vučeno tijesto. Formirajte ga u kuglicu, premažite uljem te ostavite oko pola sata na sobnoj temperaturi. Naribanu bundevu pirjajte na ulju, posolite te pustite da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodajte svježi kravlji sir, organske chia sjemenke i bagremov eko med.
Foto: eCeker organske chia sjemenke
Na pobrašnjenom stolnjaku razvucite tijesto na način da ga vučete na sve strane dok ne postane sasvim tanko i prozirno. Tijesto poprskajte rastopljenim maslacem te pripremljeni nadjev od bundeve i sira ravnomjerno nanesite na tijesto te pomoću stolnjaka smotajte u savijaču. Sijecite štrukle na veličinu od približno 8 cm pomoću malog tanjurića. Zatim ih kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta, izvadite ih, ocijedite od vode, te ih složite u odgovarajuću maslacem namašćenu vatrostalnu ili keramičku posudu. Spojite kiselo vrhnje s vrhnjem za kuhanje, malo posolite te prelijte preko štrukli. Pospite bučine sjemenke odozgo.
Foto: eCeker organske bučine sjemenke
Štrukle lagano pecite u pećnici na 180 °C oko pola sata.
Dobar tek!
Comments