Štrukli s bundevom i sirom

Štrukli s bundevom i sirom

Gledajući sastojke koje ćemo koristiti, štrukli su vrlo jednostavno jelo, a posebnim ga čine svježe vučeno tijesto, kremasti sirni nadjev i način pripreme. Mi smo u naše štrukle dodali sastojke s naših područja te ih učinili malo neobičnijima.

Popis potrebnih namirnica za 4 osobe:

  1. 250 g glatkog brašna (tijesto)
  2. 2 g soli (tijesto)
  3. 1 dcl suncokretovog ulja (tijesto)
  4. 5 dcl mlake vode (tijesto)
  5. 200 g naribane bundeve
  6. 150 g svježeg kravljeg sira
  7. 50 g organskih chia sjemenki
  8. 50 g bagremovog eko meda
  9. 2 kisela vrhnja
  10. 3 dcl vrhnja za kuhanje
  11. 50 g maslaca od sjemenki bundeve
  12. 1 jaje
  13. 2 g soli
  14. 30 g sušenih bučinih sjemenki

 

Priprema:

Od sastojaka za tijesto, odnosno brašna, soli, ulja te mlake vode napravite jednolično, glatko, mekano vučeno tijesto. Formirajte ga u kuglicu, premažite uljem te ostavite oko pola sata na sobnoj temperaturi. Naribanu bundevu pirjajte na ulju, posolite te pustite da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodajte svježi kravlji sir, organske chia sjemenke i bagremov eko med.

Foto: eCeker organske chia sjemenke

Na pobrašnjenom stolnjaku razvucite tijesto na način da ga vučete na sve strane dok ne postane sasvim tanko i prozirno. Tijesto poprskajte rastopljenim maslacem te pripremljeni nadjev od bundeve i sira  ravnomjerno nanesite  na tijesto te pomoću stolnjaka smotajte u savijaču. Sijecite štrukle na veličinu od približno 8 cm pomoću malog tanjurića. Zatim ih kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta, izvadite ih, ocijedite od vode, te ih složite u odgovarajuću maslacem namašćenu vatrostalnu ili keramičku posudu. Spojite kiselo vrhnje s vrhnjem za kuhanje, malo posolite te prelijte preko štrukli. Pospite bučine sjemenke odozgo.

 

Foto: eCeker organske bučine sjemenke

 

Štrukle lagano pecite u pećnici na 180 °C oko pola sata. 

Dobar tek!

 

 

 

 



Slava Yurthev Copyright
To Top