Pumpkin bread

Pumpkin bread
????Morala sam vam natipkati ovaj recept, najukusniji (barem meni ????) "Pumpkin bread" s preljevom od borovnica i indijskih oraščića ???? Pripremila sam i verziju s preljevom od bijele čokolade i borovnica. Meni je draža prva verzija, no ako volite slađe okuse onda je bijela čokolada za vas!????
 
Naručila sam Butternut tikvu s eCeker webshopa ????, trenutno ju možete naručiti po vrlo povoljnoj cijeni!
 
 
Ne znam je li kriv moj datum rođenja, no za mene je listopad najljepši mjesec u godini. Ne samo da obožavam prirodu u 10 mjesecu, već plodovi koje jesen nosi su mi omiljeni. Među njima se ističe tikva. Kraljica jesenje kuhinje. Volim ju kao juhu, rižoto, curry, pitu????, salatu, pečenu, kuhanu, u kiflicama, njokima, kašicama, ma u svemu????????.
 
???? bogata je vitaminima i mineralima, a istovremeno ima malo kalorija.
???? sadrži antioksidanse alfa-karoten, beta-karoten, beta-kriptoksantin i mnoge druge, koji mogu zaštititi vaše stanice od oštećenja slobodnim radikalima.
???? bogata je vitaminima A i C, što vam može pomoći u jačanju imunološkog sustava. Njegova opskrba vitaminom E, željezom i folatima može ojačati i vaš imunitet. ????Svi želimo jači imunitet u doba pandemije.
???? visoki sadržaj vitamina A, luteina i zeaksantina može zaštititi vaše oči od gubitka vida, koji s godinama postaje sve češći.
???? uz tikvu čiji nutritivni sastav je zbilja impresivan u sastavu ovaj recept ima cijelu vojsku dobrih antioksidansa otkrij ih u receptu.
 
???? Sastojci za pripremu slatkog kruha su sljedeći:
 
POSTUPAK ZA PRIPREMU:
1. Očistiti i narezati tikvu
2. Peći u pećnici na 180 stupnjeva dok ne omekša
3. Štapnim mikserom usitniti u pire
 
4. Umutiti jaja i šećer
5. Dodati kokosovo ulje, mlijeko
6. Suhe sastojke (brašno, začine, pzp i sodu bikarbonu) dodati na kraju
7. Lagano sjediniti
8. Prebaciti u kalup obložen papirom za pečenje
9. Peći na 180 stupnjeva oko sat vremena
 
Provjeriti je li pečeno dobrim starim testom: čačkalicu ubodete u sredinu kolača, ako izađe bez mrvica gotovo je.????
 
 
Na kruh se dodaje i fantastični preljev od bijele čokolade, ???? brzo je i jednostavno. Sastojci za njega su sljedeći:
- 200 grama bijele čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
 
POSTUPAK: Otopiti čokoladu, vrhnje zagrijati do vrenja te sjediniti s čokoladom. U blenderu pomiješati sa pola žlice borovnica i preliti preko slatkog kruha ????
 
Za one što vole više eksperimentirati preljev možete napraviti i uz dodatak indijskih oraščića.????Odnosno, šalicu indijskih oraščića pomiješati s pola šalice borovnica i žlicom meda. Usitniti u blenderu i preliti preko kolača. ????
 
Med koji možete naručiti preko eCekera se pojavljuje u više varijanti:
 
Nar sam dodala na preljev da malo podigne boje, sviđa mi se njegova kiselkasta nota, a i ekstra doza vitamina C ne škodi????. Možete umjesto nara dodati i orahe????
 
????Šteta što vam ne mogu prenijeti miris koji se širi stanom. Kažu moja djeca „Miriše na jesen i sreću“. Ako želiš pomirisati sreću, probaj ga i ti .????????????
 
 

 



Slava Yurthev Copyright
To Top