Ova stranica u okviru pružanja usluga koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se korištenjem kolačića. Dodatne informacije, uključujući informacije o uklanjanju i isključivanju kolačića možete naći ovdje
Pita s jabukama i kremom od vanilije

Ako vam nedostaje ideja za odličan kolač kojim možete počastiti veću grupu gostiju onda je ova pita idealna za vas. eCeker nudi mak, jabuke, orase i ostale sastojke koji su dio našeg recepta, tako da i namirnice možete dobiti u kratkom roku na vaš kućni prag.
Popis potrebnih namirnica za 14 osoba:
Tijesto:
- 35 dkg glatkog brašna
- 10 dkg šećera u prahu
- 20 dkg maslaca
- 1/2 praška za pecivo
- 1 gr soli
- 50 gr maka
Krema od vanilije:
- 3 dcl mlijeka
- 10 dkg šećer
- 1 kom puding od vanilije
- 2 kom kisela vrhnja
Nadjev s jabukama:
- 6 kom jabuka (srednje veličine)
- 10 dkg oraha
- 50 gr šećera
- 1 mala žličica cimeta
10 dkg mljevenog šećera za posipanje.
Priprema:
Od brašna, šećera u prahu, maslaca, praška za pecivo, maka i prstohvata soli zamijesite prhko tijesto. Pustite da odmori oko pola sata.
U međuvremenu napravite kremu od vanilije. U 2 dcl mlijeka prokuhajte šećer te dodajte puding koji ste prethodno pomiješali s preostalih 1 dl mlijeka. Kuhajte sve dok se krema ne zgusne.
Fotografija: eCeker, eko jabuka Jurić
Pustite da se krema ohladi. Kada se krema ohladila miksajte ju mikserom te dodajte 2 kisela vrhnja, sve skupa izmiješajte te ostavite u hladnjaku. Jabuke ogulite, odvojite koštice te ih naribajte na ribež. U naribane jabuke dodajte mljevene orahe, šećer cimeta.
Fotografija: eCeker, eko orah Budimir
Pripremljeni okrugli kalup (za tortu, promjer 28cm ili 32cm) obložite tijestom na dno i na stranice kalupa (80% TIJESTA). Izbockajte vilicom. Na tijesto prvo dodate kremu od vanilije te na kremu nadjev od jabuka i oraha.
Gornji sloj završite sa mrežom od prhkog tijesta (20%) ili naribate pomoću ribeža te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu 40 minuta na 180 stupnjeva.
Ohladite i pospite mljevenim šećerom.