Pita s jabukama i kremom od vanilije

Pita s jabukama i kremom od vanilije

Ako vam nedostaje ideja za odličan kolač kojim možete počastiti veću grupu gostiju onda je ova pita idealna za vas. eCeker nudi mak, jabuke, orase i ostale sastojke koji su dio našeg recepta, tako da i namirnice možete dobiti u kratkom roku na vaš kućni prag.

Popis potrebnih namirnica za 14 osoba:

 Tijesto:

  1. 35 dkg glatkog brašna
  2. 10 dkg šećera u prahu 
  3. 20 dkg maslaca 
  4. 1/2 praška za pecivo
  5. 1 gr soli
  6. 50 gr maka

 Krema od vanilije:

  1. 3 dcl mlijeka
  2. 10 dkg šećer
  3. 1 kom puding od vanilije
  4. 2 kom kisela vrhnja

 Nadjev s jabukama:

  1. 6 kom jabuka (srednje veličine)
  2. 10 dkg oraha
  3. 50 gr šećera
  4. 1 mala žličica cimeta

10 dkg mljevenog šećera za posipanje.

Priprema:

Od brašna, šećera u prahu, maslaca, praška za pecivo, maka i prstohvata soli zamijesite prhko tijesto. Pustite da odmori oko pola sata.

U međuvremenu napravite kremu od vanilije. U 2 dcl mlijeka prokuhajte šećer te dodajte puding koji ste prethodno pomiješali s preostalih 1 dl mlijeka. Kuhajte sve dok se krema ne zgusne.

Fotografija: eCeker, eko jabuka Jurić 

Pustite da se krema ohladi. Kada se krema ohladila miksajte ju mikserom te dodajte 2 kisela vrhnja, sve skupa izmiješajte te ostavite u hladnjaku. Jabuke ogulite, odvojite koštice te ih naribajte na ribež. U naribane jabuke dodajte mljevene orahe, šećer cimeta.

Fotografija: eCeker, eko orah Budimir

Pripremljeni okrugli kalup (za tortu, promjer 28cm ili 32cm) obložite tijestom na dno i na stranice kalupa (80% TIJESTA). Izbockajte vilicom. Na tijesto prvo dodate kremu od vanilije te na kremu nadjev od jabuka i oraha.

Gornji sloj završite sa mrežom od prhkog tijesta (20%) ili naribate pomoću ribeža te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu 40 minuta na 180 stupnjeva.

Ohladite i pospite mljevenim šećerom.



Slava Yurthev Copyright
To Top