Juha od rajčice i špinata

Juha od rajčice i špinata

Popis potrebnih namirnica za 4 osobe:

Juha od rajčice:

  1. Ulje – 3 cl.
  2. Brašno – 70 g.
  3. Pasirana rajčica s bamijom – 0,4 dcl.
  4. Svijetli temeljac – 0,4 dcl.
  5. Sol – 1,5 g.
  6. Papar – 1 g.

Juha od špinata:

  1. Ulje – 3 cl.
  2. Brašno – 70 g.
  3. Češnjak – 10 g.
  4. Špinat – 40 g.
  5. Svijetli temeljac – 0,8 dcl.
  6. Sol – 1,5 g.
  7. Papar – 1 g.

Prilog:

  1. Dimljena slanina – 40 g.
  2. Organska začinjena mješavina za krekere – 40 g.
  3. Bučino ulje – 12 cl.
  4. Vrhnje za kuhanje – 1 dcl.
  5. Maslac – 40 g.

Priprema – juha od rajčice:

Popržite brašno na malo zagrijane masnoće. Dodajte pasiranu rajčicu s bamijom i svijetli temeljac. Kuhajte 25 minuta, odnosno do željene gustoće. Po potrebi dodajte šećera ako je juha suviše kisela.

Priprema – juha od špinata:

Pržite brašno i sitno sjeckani češnjak na malo zagrijane masnoće. Dodajte svježi šipnat i zalijte s vrućim temeljcem. Začinite sa soli i paprom i kuhajte 15 minuta. Juhu izmiksajte, protisnite te kratko prokuhajte.

Prilog:

Mješavinu za krekere isipajte u posudu. Dodajte 100 ml vruće vode, 30 ml bučinog ulja, žličicu soli i sve promiješajte. Mješavinu stavite na papir za pečenje i razvucite na 0.5 cm debljine. Izrežite u željene oblike. Pecite na 160 °C oko 40 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici. Ostavite ih 15-ak minuta da odleže te poslužiti.  Slaninu izrežite na tanke listiće i popržite da postane hrskava.

Posluživanje:

Obje juhe ulijte istovremeno u tanjur ili prikladnu zdjelu da dobijete pola tanjura juhe od špinata, a pola juhe od rajčice. Na vrh stavite pripremljene krekere i poprženu slaninu. Sve dodatno ukrasite sa vrhnjem za kuhanje.



Slava Yurthev Copyright
To Top