Ova stranica u okviru pružanja usluga koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se korištenjem kolačića. Dodatne informacije, uključujući informacije o uklanjanju i isključivanju kolačića možete naći ovdje
Juha od rajčice i špinata

Popis potrebnih namirnica za 4 osobe:
Juha od rajčice:
- Ulje – 3 cl.
- Brašno – 70 g.
- Pasirana rajčica s bamijom – 0,4 dcl.
- Svijetli temeljac – 0,4 dcl.
- Sol – 1,5 g.
- Papar – 1 g.
Juha od špinata:
- Ulje – 3 cl.
- Brašno – 70 g.
- Češnjak – 10 g.
- Špinat – 40 g.
- Svijetli temeljac – 0,8 dcl.
- Sol – 1,5 g.
- Papar – 1 g.
Prilog:
- Dimljena slanina – 40 g.
- Organska začinjena mješavina za krekere – 40 g.
- Bučino ulje – 12 cl.
- Vrhnje za kuhanje – 1 dcl.
- Maslac – 40 g.
Priprema – juha od rajčice:
Popržite brašno na malo zagrijane masnoće. Dodajte pasiranu rajčicu s bamijom i svijetli temeljac. Kuhajte 25 minuta, odnosno do željene gustoće. Po potrebi dodajte šećera ako je juha suviše kisela.
Priprema – juha od špinata:
Pržite brašno i sitno sjeckani češnjak na malo zagrijane masnoće. Dodajte svježi šipnat i zalijte s vrućim temeljcem. Začinite sa soli i paprom i kuhajte 15 minuta. Juhu izmiksajte, protisnite te kratko prokuhajte.
Prilog:
Mješavinu za krekere isipajte u posudu. Dodajte 100 ml vruće vode, 30 ml bučinog ulja, žličicu soli i sve promiješajte. Mješavinu stavite na papir za pečenje i razvucite na 0.5 cm debljine. Izrežite u željene oblike. Pecite na 160 °C oko 40 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici. Ostavite ih 15-ak minuta da odleže te poslužiti. Slaninu izrežite na tanke listiće i popržite da postane hrskava.
Posluživanje:
Obje juhe ulijte istovremeno u tanjur ili prikladnu zdjelu da dobijete pola tanjura juhe od špinata, a pola juhe od rajčice. Na vrh stavite pripremljene krekere i poprženu slaninu. Sve dodatno ukrasite sa vrhnjem za kuhanje.
Comments