Ova stranica u okviru pružanja usluga koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se korištenjem kolačića. Dodatne informacije, uključujući informacije o uklanjanju i isključivanju kolačića možete naći ovdje
Jabuke u vinu

Popis potrebnih namirnica za 4 osobe:
- 4 jabuke podjednake veličine
- 1 limun
- 2 g cimeta
- 2 kom klinčića
- 2 dcl crnog vina
- 2 dcl bijelog vina
- 6 dcl vode
- 2 kom vanilin šećera
- 100 g kristal šećera
- 100 g škrobnog brašna
- 150 g lješnjaka
- 1 dcl slatkog vrhnja
- 4 listića svježe mente
Priprema:
Ogulite i operite jabuke te ih prerežite na pola. Izvadite im koštice. Prelijte ih sokom od jednog limuna. Sjedinite crno vino, 1 klinčić, cimet, 1 vanilin šećer, 50 g kristal šećera i 3 dcl vode. U drugi lonac sjedinite bijelo vino, 1 klinčić, 1 vanilin šećer, 50 g šećera i 3 dcl vode.
Foto: eCeker eko jabuke
U svaku tekućinu s crnim i bijelim vinom stavite po četiri polovice jabuke te ih lagano kuhajte oko 10 minuta.
Foto: eCeker Merlot Szabó
Stavite pržiti lješnjake u pećnicu na 170 °C oko pola sata. Nasjeckajte ih nožem. Kada su jabuke smekšale, izvadite ih te u vino umiješajte škrobno brašno kako bi se umak zgusnuo. Procijedite umake kroz cjedilo. Istucite pomoću ručnog miksera slatko vrhnje u čvrstu masu. Pri serviranju na tanjur prvo stavljate jednu manju grabilicu svakog umaka, na umak stavite kuhane jabuke posute prženim sjeckanim lješnjacima te ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i listićem mente.
Comments