Jabuke u vinu

Jabuke u vinu

Popis potrebnih namirnica za 4 osobe:

  1. 4 jabuke podjednake veličine
  2. 1 limun
  3. 2 g cimeta
  4. 2 kom klinčića
  5. 2 dcl crnog vina
  6. 2 dcl bijelog vina
  7. 6 dcl vode
  8. 2 kom vanilin šećera
  9. 100 g kristal šećera
  10. 100 g škrobnog brašna
  11. 150 g lješnjaka
  12. 1 dcl slatkog vrhnja
  13. 4 listića svježe mente

Priprema:

Ogulite i operite jabuke te ih prerežite na pola. Izvadite im koštice. Prelijte ih sokom od jednog limuna. Sjedinite crno vino, 1 klinčić, cimet, 1 vanilin šećer, 50 g kristal šećera i 3 dcl vode. U drugi lonac sjedinite bijelo vino, 1 klinčić, 1 vanilin šećer, 50 g šećera i 3 dcl vode.

 

Foto: eCeker eko jabuke

 

U svaku tekućinu s crnim i bijelim vinom stavite po četiri polovice jabuke  te ih lagano kuhajte oko 10 minuta.

 

Foto: eCeker Merlot Szabó

 

Stavite pržiti lješnjake u pećnicu na 170 °C oko pola sata. Nasjeckajte ih nožem. Kada su jabuke smekšale, izvadite ih te u vino umiješajte škrobno brašno kako bi se umak zgusnuo. Procijedite umake kroz cjedilo. Istucite pomoću ručnog miksera slatko vrhnje u čvrstu masu. Pri serviranju na tanjur prvo stavljate jednu manju grabilicu svakog umaka, na umak stavite kuhane jabuke posute prženim sjeckanim lješnjacima te ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i listićem mente.



Slava Yurthev Copyright
To Top