Ova stranica u okviru pružanja usluga koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se korištenjem kolačića. Dodatne informacije, uključujući informacije o uklanjanju i isključivanju kolačića možete naći ovdje
Blog
Pumpkin bread
Morala sam vam natipkati ovaj recept, najukusniji (barem meni ) "Pumpkin bread" s preljevom od borovnica i indijskih oraščića. Pripremila sam i verziju s preljevom od bijele čokolade i borovnica. Meni je draža prva verzija, no ako volite slađe okuse onda je bijela čokolada za vas!
Granola voćni tart - doručak za najmlađe
U ponedjeljak počinje škola, jesen najavljuje svoj dolazak i svima nam je potreban jači imunitet jer pandemiji još nije došao kraj. U nastavku možete pronaći recept koji će iznenaditi vaše klince, nudi im nešto slatko a zdravo.
Jabuke u vinu
Kad pripremate posebno svečanu večeru, vjerojatno ćete gostima htjeti poslužiti i poseban desert. Kakav doliči takvim prigodama. Dajte mašti na volju, a mi vam nudimo jedan upravo takav, izvrstan a jednostavan recept. Jabuke kuhane u crnom i bijelom vinu mogle bi biti upravo ono što tražite: ukusne, profinjene i oku ugodne.
Štrukli s bundevom i sirom
Zagorski štrukli, uz puricu i mlince najpoznatije jelo Hrvatskog Zagorja, odavno su glas o svojoj neodoljivosti prenijeli preko granica Hrvatske, a sami postali zaštitni znak gastronomske ponude glavnog grada. Iako se mnogi dugo ustručavaju upustiti u poduhvat zvan zagorski štrukli, kad se jednom na to odvaže, vratit će im se višestruko.
Rolana piletina s "veloute" umakom od lješnjaka i krekerima
Ako želite ručak ili večeru učiniti zanimljivijom, predstavljamo vam recept koji će zasigurno iznenaditi vaše goste. Od pilećih prsa pripremit ćemo jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Tjestenina od konoplje sa slaninom i kozjim sirom
Jednostavno jelo koje će ostati u sjećanju svih onih koji ga probaju.
Mahunarke kao dio svakodnevice
Volite li jela na žlicu? Moja ih obitelj obožava. Danas sam kuhala mahune sa žitaricama (riža, pir i ječam). Znate li zašto sam kombinirala zelene i žute mahune? Jer što više boja (pigmenata) hrane, to više benefita za naše tijelo.
Crni grah - namirnica koju što prije trebate uvesti na vlastiti jelovnik
Jeste li već probali crni grah? Uz svoj egzotični izgled, crni grah je prava riznica vlakana i dobrih nutrijenata.
Prednosti konzumacije kukuruza
Kukuruz me uvijek vrati u djetinjstvo. Sjetim se ljetnih praznika i bake. Druženja kraj vatrice na kojoj bi pekli kukuruze i pričali priče. Mi djeca smo jedva čekali da baka kaže idemo brati “pečenjke”, tako ih je ona nazivala. I nije trebala reći dva puta, mi smo već bili u polju, pomno zavirujući u klipove, gledajući koji je zreo za berbu. U polju bi dovikivali baki : “Je li ovaj dobar?” I kada bi majstorica odobrila da je baš taj spreman za berbu i jelo, veselju nije bilo kraja. Danas djeca manje obilaze polja i sama beru kukuruze, no možemo im taj dašak tradicije donijeti na stol.
Detoksifikacija - mitovi i stvarnost
Nakon blagdanskih prejedanja svi razmišljaju o detoksifikaciji. Dajte nam neki recept za smoothie ili sok da očistimo crijeva? Kao da su crijeva neko skladište pa uzmete krpu tj. smoothie i čistite. Na žalost ne ide to baš tako.
Proizvodi od industrijske konoplje i njezin značaj
Cannabis sativa bitno se razlikuje od indijske konoplje jer se ne koristi kao opojna droga već poglavito u industrijske svrhe. Kao takva ima izrazito povoljno djelovanje na organizam.
Tajne koje skriva slanutak
Slanutak, unatoč svom divnom delikatnom orašastom okusu i putrastoj strukturi, rijetko se koristi u našoj kuhinji. Vrijeme je da to postupno mijenjamo.
Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje
Od davnina jaja su prepoznata kao odličan izvor proteina. Jaja su prave proteinske bombice, a proteini su esencijalni makronutrijenti i glavni izvor tvari za izgradnju mišića, krvi, kože, kose, noktiju i unutarnjih organa, uključujući srce i mozak.
Vino kao eliksir mladosti
Laskamo mu već stoljećima. Neki izvori kažu kako je vino dio naše kulture oko 6000 godina. A ono što je dobro, to i traje.
eCeker energetske pločice
Za sve vas aktivne ljude, rekreativce, sportaše i one koji će to tek postati, predstavljamo vam naše energetske pločice koje će vam pomoći vratiti snagu utrošenu tijekom napornih treninga.
Gulaš od teletine i bamije s tjesteninom od butternut tikve
Jedno od poznatijih jela naše nacionalne kuhinje, posebice Slavonije i Baranje, je gulaš. Nudimo originalan recept kojega ćete odmah poželjeti isprobati u vašem domu.
Šufnudle (valjušci) s makom
Šufnudle su vrsta knedli, odnosno valjušaka, karakterističnih za južnu Njemačku, ali i austrijsku kuhinju te prostore na kojima su živjeli njemački doseljenici, uključujući i Slavoniju i Baranju. Uživajte u jednostavnom obroku kojega su pripremali naši stari te se prepustite duhu tradicije u tanjuru.
Blagotvorna svojstva oraha
Prijedlog za užinu? Orasi su uvijek dobitna kombinacija! Ugodno s korisnim i zdravo s ukusnim.
Panna cotta od duda i jogurta
Ova panna cotta specifična je budući da je pripremljena od duda, u današnje vrijeme praktički zaboravljenoga voća jagodastog oblika. Osim što je odličan u desertima, ima širok raspon pozitivnih zdravstvenih svojstava.
Muffini s butternut brašnom i sušenim dudom
Ljubitelji slatkoga uživat će u okusu kojega nude ovi muffini s ponešto drugačijim sastojcima od onih na koje smo navikli kada ih uobičajeno pripremamo.
Juha od rajčice i špinata
Krepke i tople domaće juhe koje će vas zagrijati u hladne jesenje i zimske dane te podsjetiti na miris djetinjstva i bakine savjete kako je uvijek dobro i zdravo pojesti nešto "žlicom" prije glavnoga jela.
Tačci s pekmezom od aronije
Sočne tačke ili tačkrle, odnosno torbice od tijesta punjene pekmezom od aronije, makom i kiselim vrhnjem, kojima svi sladokusci neće moći odoljeti.
O nama
Andrej Kristek i Ivan Gašpić predstavljaju Ugostiteljsku - turističku školu iz Osijeka, tamo rade kao profesori.
Suradnju s eCeker webshopom ostvarili su kroz projekt CAMARG, njihovi specijaliteti mogli su se pronaći na mnoštvu degustacija diljem grada.
Angelinina priča
Angelina Paić je diplomirala na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu te specijalizirala na poslijediplomskom studiju Nutricionizam na Prehrambeno tehnološkom fakultetu u Osijeku. Obrazovanjem i radom na svom području došla je do titule dipl.ing.preh.teh.,univ.spec.nutri. Voli rušiti prehrambene mitove znanstvenim dokazima, smatra kako u hrani treba uživati na zdrav način i trudit će se pokazati vam kako.
Zapečeni grah
Bakina kuhinja, selo i rad teško prolaze bez graha. Grah posjeduje iznimnu energetsku vrijednost te sadrži gotovo sve esencijalne aminokiseline. Pored toga sadrži lecitin te kalij, kalcij, željezo, fosfor, magnezij, cink i natrij. Kako smo ga mi pripremili možete provjeriti u nastavku, uživajte!
Zdrava blagdanska trpeza
Želite li uživati u hrani na zdrav način i možda započeti neku novu tradiciju vaše obitelji eCeker vam može pomoći. Svaki obrok kreće s predjelom pa krenimo i mi.
Humus od slanutka
Pripremu humusa u vašem kućanstvu možete prilagoditi našem podneblju i dostupnim lokalnim namirnicama, pa tako umjesto maslinovog ulja koristite bučino i konopljino ulje. Ne samo da ćete dobiti okusom i izgledom zanimljivije jelo, nego ćete ga i obogatiti sa esencijalnim masnima kiselinama koje pomažu u postizanju ravnoteže u tijelu, za reguliranje hormona, održavanje i strukturu imunog sustava te za održavanje metabolizma stanica.
Prednosti lokalne i organske hrane
eCeker.hr nudi široku paletu organskih i lokalnih namirnica koje su bogate fitonutrijentima, antioksidansima, vitaminima i mineralima i s užitkom ćemo vas upoznati s nutritivnom riznicom koju kriju naše košarice!
Eko kuglof
Kuglof ili Gugelhupf kako mu je izvorno naziv, kolač koji je inače rađen na bazi kvasca (često s grožđicama), a koji se tradicionalno peče u karakterističnom kružnom Bundtovom kalupu. Da ovo nije običan kuglof svjedoče namirnice koje će povoljno utjecati na naš organizam. Heljdino brašno pomoći će našoj probavi, sve ostale sastojke možete provjeriti u nastavku ove slatke priče.
Teletina s prepeličjim jajima
Radi se o teletini punjenoj prepeličjim jajima i polutvrdim sirom u umaku od rajčice.
Poslužuje se s pečenom palentom na žaru, marinada je pripremljena od konopljinog ulja sa začinskim biljem.
Tart s butternut tikvom
Kupci često pitaju što s butternut tikvom nakon kupnje? Slatka je, lijepa je, no kako ju pripremiti?
Mi ćemo Vam pokazati kako od nje napraviti kolač.
Uživajte!
Pita s jabukama i kremom od vanilije
Ako vam nedostaje ideja za odličan kolač kojim možete počastiti veću grupu gostiju onda je ova pita idealna za vas. eCeker nudi mak, jabuke, orase i ostale sastojke koji su dio našeg recepta, tako da i namirnice možete dobiti u kratkom roku na vaš kućni prag.
Blagodati slanutka
Slanutak se rijetko koristi unatoč svom divnom delikatnom orašastom okusu i putrastoj strukturi. Slanutak je fantastična biljna namirnica bogata proteinima, probavljivosti od 80 %, što ga čini fantastičnom zamjenom za meso i dobar izvor proteina za vegane i vegetarijance!
Više o svemu možete pročitati u sljedećem blogu.
Važnost hidracije
Čini li se i vama da nema boljeg prizora od sunčanog ljetnog dana? A jeste li primijetili da duljim boravkom na vrućini, na visokim temperaturama postajete lako razdražljivi, znojite se, magli vam se vid, vrti vam se, suha su vam i ljepljiva usta i često vam se javi glavobolja?
Ako su vam ovi simptomi poznati definitivno niste dovoljno hidrirani!